PIKTORI ALFRED MILOT MIRASHI DHE POETI ILIR PAJA NË EKSPOZITËN ‘IO KLIMT SPENDORE ORO’

 

Ekspozita “IO KLIMT SPENDORE ORO “ a cura di Francesco Gallo Mazzeo Salla Arengo , Palazzo dei Consili , Piazza Grande , Gubbio Inaugurazione il sabato – 9 Febbraio 2013 ore 12 Dal 9 febbraio fino al 7 aprille 2013 Me iniciativën e asesorit te Kulturës të qytetit të Gubbio, nën patronazhin e Provincës së Perugia dhe Rajoni Umbria, diten e shtunë, 9 shkurt , 2013 në ora 12.00 në Sallën e Arengo dei Palazzo dei Consoli të Gubbio, hapet ekspozita Une Klimt nga Francesco Gallo MAZZEO.

Një homazh , ekspozitë per artistin Klimt, autor i më i rëndësishëm i të gjitha modernitetit projektimin, është në këtë moment në histori, një investim kulturor me thellësi të madhe, sepse, jo vetëm rinovon kujtimin e punimeve të cilat janë në muzetë nëpër botë dhe një komplot ndërdisiplinore në të cilin do të vendosin në komplote janë të avant-gardës dhe eksperimentimi, ju jeni gjithashtu duke konfirmuar lidhjet me botën e madhe të marrëdhënieve të shenjave, të cilat shkojnë prapa në klasicizmit dhe traditës. Në përvjetorin e 150 të lindjes së tij, ai e pa, kudo, inaugurarsi e ekspozita, konferenca dhe publikimi i librave dhe katalogë të të gjitha llojeve, kjo ekspozitë Une Klimt, me praninë e më shumë se dyzet autorë, dhe të rinj, nga të gjitha pjesët e Italisë, piktorët, skulptorët, fotografët, të gjitha trendet dhe të gjitha, dallueshėm poetike në një eklektizëm që me siguri do të pëlqente, është një pasqyrë e madhe, e cila në fakt është gjetur në titullin e ekspozitës mund të mbyllur në një ” Ne Klimt ,” do të thotë e ngjarjes kolektive, por te konfirmuar une Klimt. Artikulimi i ekspozitës, e bën këtë vizualisht spektakolare, duke vendosur në dukje si një ngjarje të madhe në një kuptim absolut, ai meriton një vend prestigjioz, i cili është padyshim një nga Palazzo dei Consoli.

Artistet pjesemarres: Alberto Parres, Alessandro Bazan, Alfred Milot Mirashi, Antonia Ciampi. Antonio Recca, Baldo Diodato, Enrico Benetta, Enzo Rovella, Bruno Ceccobelli, Carmelo Nicosia, Carmen Cardillo, Claudia Chianese, Claudio Bianchi, Emma Vitti, Ennio Calabria, Enzo Indaco, Franco Politano, Giacomo Rizzo, Gianfranco Notargiacomo, Giovanni Iudice, Giuseppe Modica, Guido Baragli, Jack Sal, Michele Cossyro, Marco Nereo Rotelli, Massimo Livadiotti, Michelangelo Galliani, Naoya Takahara, Nicola Zappalà, Ninni Sacco, Nino La Barbera, Nora Lux, Omar Galliani, Paolo Gubinelli, Pina Inferrera, Pino Pinelli, Renata Boero, Rosalba Leonardi Indaco, Salvatore Pulvirenti, Salvatore Pupillo, Salvo Russo, Sergio Pausig, Sergio Tumminello, Stafania Fabrizi, Teresa Coratella, Tommaso Cascella, Uemon Ikeda, Virginia Monteverde.

Tekste specifike: Luigi Burzotta, Marisa Di Bartolo, Giuseppe Lazzaro Danzuso, Tino Marci, Maria Cilena Sanguini,Giuseppe Iannaccone, Maria Antonietta Picone, Giuseppe Pannini, Aurelio Cardella, Paolo Donini, Neliana Tersigni, Maddalena Marinelli,Stefano Bigazzi,Giuseppe Bella, Marta Moretti, Irene Manco, Salvatore Davì, Christina Sassayannis, Massimo Provenza, Giuseppe Pinoteco, Christina Magnanelli Weitensfelder, Ilir Paja, Rocco Giudice, Roberto Carifi, Giuseppe Pirazzoli, Tomaso Binga, Anna Maria Corbi, Angelo Sagnelli, Paolino Cantalupo, Davide De Vico, Angelo Scandurra,François Inglesiss, Arnaldo Colasanti, Salvatore G.B. Grimaldi,Germana Riccioli, Vincenzo Crapio, Pasquale Lettieri, Biagio Gurrera, Marco Alemanno, Giacomo Maria Prati, Eglé De Richemont, Gianluca Lombardo, Roberto Spingardi, Paola Forti, Caterina Mambrini, Manuela De Leonardis, Aurelio Pes, Mario Lunetta, Antonio Capaccio, Carlo Severati, Giovanni Prosperi Info esposizione : Gubbio Cultura e Multiservizi Palazzo dei Consoli, Piazza Grande, Gubbio apertura: 9,00 – 12,30 / 14,30 – 18,00

Catalogo Edizioni 4aMedia Testi introduttivi di: Christian Berlakovits Ambasciatore d’Austria in Italia Francesco Gallo Mazzeo Giuliana Conforto Daniela Del Moro Ufficio Stampa: 4aMedia Srl 4amediapress@gmail.com

Ne kete ekspozite marrin pjese artisti Alfred Milot Mirashi dhe poeti Ilir Paja Piktura e Milotit quhet “Çelesat e parajses “ ndersa poezia e Ilir Paja quhet , “Nese Djalli ka te drejte”

Nëse djalli ka të drejtë…

Nata s’mund të jetë veshja mishtore e djallit.

Kur njerëzit e pijnë vetë terrin deri në mëngjes.

Përmes ëndrrave njerëzimi zbret nga çdo lartësi.

Dhe trupat njerëzorë marrin identitet çelësash…

Nëse mes qiellit e dhèut ka një Purgator,

atëherë çelja e kësaj dere s’mund të jetë e lehtë!

Ajret ku fryma është ëngjëllore s’ka mëkate.

Sepse çdo pafundësi erërash ndjek nga pas

Ngjyra ylberi…

Nëse djalli ka të drejtë…

Çdo ngjyrë është mbresë estetike e Zotit.

Por dhe çdo ngjyrë është jo pak dhe tundim trupor.

Vetëm këtu djalli s’mund të ketë të drejtë…

Mëngjesi është vetë njeriu, vetë ditët e lë t’i rri

Drejtësi mbi krye.

Duket se djalli ka vërtet të drejtë…

Nëse çelësi-qenia jonë rrotullon qiejt njëherësh.

Dhe nëse në portat që presim të hapen,

në fund të një qiellnie ka ende një dritare.

Atëherë djalli le të ulet mbi parvaz qoftë dhe zog.

Por të sprovojë veten; a mundet të hapë kanatet e saj.

Kur në dhomë njeriu pret për mik vetë ngjyrën e pafundësië.

Përjetësinë! E cila duhet të zgjedhë krahët për ngritje.

Një djall shumë ngjyrësh ka të drejtë!

Nëse nata që i jep të pijë njolla të zeza, mëkate njerëzore,

i dhuron agun për shikim…

Ç’fuqi për të njohur cilindo prej nesh,qoftë dhe marrë peng

Prej djallit.Nëse ka të drejtën e kthimit pa etjen për natën.

Dhe nëse hijen dhuron erë…pa ngjyrë,si vetë përjetësia!

 

Fonte: Voal, voice of Albanians


Translate »